Email:
Wachtwoord:
Account maken?   Wachtwoord vergeten?   

Jiu-Jitsu


Jiu Jitsu 柔術

Sinds 2006-2007 is het mogelijk om jiu-jitsu lessen te volgen bij Judokan Blerick, maar wat is nu Jiu Jitsu?

Jiu Jitsu is een Japanse verdedigingskunst en maakte eeuwen geleden al deel uit van het technisch arsenaal van de samurai (de Japanse ridder). De Jiu Jitsu technieken waren bedoelt voor het moment dat de samurai in het slagveld zijn zwaard verloor. Met de Jiu Jitsu technieken kon de samurai zichzelf ook nog ongewapend verdedigen tegen zijn tegenstanders.
Typisch aan het jiujitsu is dat het de nadruk legt op het werpen,immobiliseren en controleren van de agressor door gebruiken te maken van klemmen en omstrengelingen in tegenstelling tot anderen martial arts zoals karate. Het Atemi-waza (stoot en trap technieken) werden als minder belangrijk geacht in de oude Japanse Jiu Jitsu systemen, omdat door het harnas van de samurai het lichaam hier tegen beschermd was. Echter binnen het hedendaagse Jiu Jitsu zijn deze technieken wel opgenomen.
Omdat men in het Jiu Jitsu theoretisch gezien potentieel fatale technieken traint, wordt het Jiu Jitsu in een non competitieve setting beoefend en wordt er veel aandacht geschonken aan ukemi (valbreek technieken) hierdoor is het risico op blessures klein.

Omdat zo als eerder aangegeven Jiu Jitsu technieken in potentie gevaarlijk kunnen zijn hanteert Judokan Blerick een minimale leeftijd van 14 jaar voordat men kan deelnemer aan de lessen.
Om mee te doen aan de Jiu Jitsu lessen is er geen eerdere ervaring met budosporten nodig.

Het is, zonder verdere verplichtingen, mogelijk om een aantal proeflessen te volgen. Lestijden en dergelijken kunt u vinden in het menu onder lessen en trainingen.

Mocht u nog vragen hebben kunt u die altijd stellen aan de trainer, Erik Bosch.
Laatste nieuws

31 maart 2020
De Corona Crisis duurt voort
13 maart 2020
Lessen en trainingen gaan voorlopig niet door!
28 februari 2018
Thomas getrouwd!
Kalender

de komende 14 dagen staat er niets op de kalender
Multi media

28 januari 2014   
Nieuwe (wedstrijd) judo regels
31 december 2013   
2014
23 maart 2013   
Judokan Blerick - Harlem Shake